keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Katse taakse, katse eteen

2013, olet ollut minulle hyvä.

Kuvat: 2 0 1 3


Vuoden aikana vietin toista hääpäivääni, synnytin toisen lapseni, juhlin esikoiseni 2-vuotispäivää. Vuoteen on mahtunut huolia, odotusta, väsymystä, riittämättömyyden tunnetta, raivoakin. Mutta myös onnea ja iloa, ylpeyttä uusista taidoista, ja sydän, joka meinaa pakahtua päivittäin.

Olen vuoden aikana aloittanut uuden harrastuksen ja herättänyt henkiin vanhan. Olen pohtinut monenmoista, ja saanut teidät kanssani tuumaamaan. Olen itkenyt ja nauranut, hymyillyt ja huutanut.

Vuoden aikana esikoiseni on muuttunut harvasanaisesta taaperosta taitavaksi sanailijaksi, ja pieni suloinen vauvani vatsalleen ketterästi kiepsahtavaksi, iloisesti hekottavaksi, eteenpäin pyrkiväksi palleroksi. Jos seuraavat puoli vuotta menee yhtä nopeasti kuin edellinen, vauvavuosi on ohi hujauksessa.

Vuoden vaihteessa peilistä takaisin katsoo väsynyt nainen, jonka hiuksista löytyy harmaata ja silmien alta ryppyjä. Mutta naururyppyjä ne ovat, ja mieli kiitollinen kaikesta siitä, mitä on. Kiitos, vuosi 2013, muistelen sinua hyvällä.

Kuvat: 2 0 1 4


En lataa alkaneelle vuodelle sen suurempia odotuksia, mutta jos olet yhtä hyvä kuin juuri päättynyt, olet erinomainen. Vuosi 2014, tervetuloa. Mielenkiinnolla odotan, mitä pidät sisälläsi.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että sulla oli hyvä vuosi. More to come :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä vuodesta ei voi tulla kuin edellistä parempi :) Lapset kasvavat ja oppivat, ja ovat koko ajan yhä vähemmän minusta riippuvaisia (mikä on osin surullistakin, nyyh. Mutta enemmän vapauttavaa).

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa! Ja voi niinkö se pallerosikin sieltä jo "maailmalle pinnistää..."! Ihan tuli mieleen eilisen koosteestani kuva, jossa appsi kurkottaa porttia ja siitähän sitä pystyyn noustiin... Nyt juostaan pikkujalat viipottaen!
  Hei hikkori tikkori- tykkäsikö lapsesi kirjasta? Uteluttaa niin kovasti, kun sitä kaupassa taas käsissäni pyörittelin. Meillä nimittäin esikoinen lukee sitä ulkoa appsille...! Ihqua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin juuri, pinnistää pinnistää! Nyt jo (äskenhän se vasta syntyi) :D

   Hikkori tikkori ei vielä ole ollut suuren suuri hitti. Mutta annan sille aikaa, ja yritän löytää hetkiä, joissa voimme keskittyä kirjaan kahden, ilman ympärillä tempuillaan huomiota hakevaa (ja siinä onnistuvaa) esikoista.

   Poista