sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Sekaisin pioneista

En tiedä montaa asiaa, joka olisi kauniimpi kuin kukassa oleva pioni (juuri nyt ei tule mieleen yhtäkään). Pionit olivat itsestäänselvä valinta hääkimppuuni (joku vieras jopa naljaili, että häiden ajankohta valittiin pionien kukinnan mukaan, mutta se ei sentään pidä paikkaansa), ja kevään lopulla, pionikauden alkaessa, menen aina hieman sekaisin.

 
 

Kävimme lasten kanssa retkellä Vallilan siirtolapuutarhassa. Isompi potki pyörällään, pienempi nukkui rattaissa ja minä säntäilin kukalta toiselle. Toinen toistaan upeampia pioneja, suurimmat lähes pääni kokoisia. Valkoisia, hennon vaaleanpunaisia, rohkean pinkkejä. Oli pakko palata ilman lapsia kameran kanssa. Otin sata kuvaa, tässä niistä parhaat.

 
 

Jos lukijoista löytyy kaltaisiani pionin ystäviä, suosittelen piipahtamaan Vallilan siirtolapuutarhassa. Puutarhasta löytyy myös söpö pieni kahvila ja siirtolapuutarhamuseo (avoinna sunnuntaisin klo 13-15). Pionit ovat parhaassa kukassa juuri nyt, joten hopi hopi.

14 kommenttia:

 1. Olet aika ihana pionihöperyydessäsi :)))!

  VastaaPoista
 2. Pionit on kauniita. Odotan oman pihan pionikautta alkavaksi, varjoisan pihan takia ne kukkivat aina vähän muita myöhemmin. Ehkä ensi viikon helteillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooiii puutarhakateus iski :) Nautihan ikiomista pioneista, voi onnea!

   Poista
 3. Voi ihania! Pionit ovat minunkin lemppareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat niiiiin kauniita! Kai sulla on omalla pihalla pioneita?

   Poista
  2. No ei! Mutta aion korjata tilanteen, paikka on vielä valitsematta :)

   Poista
  3. Jee! Jos mulla olisi oma piha, siellä ehdottomasti olisi pioneja :)

   Poista
 4. Pionit ovat minunkin lemppareitani. Niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ovat! Minä tykkään nimenomaan näistä uhkeista kerrotuista, yksinkertaiset ovat mielestäni paljon vaatimattomampia.

   Poista
 5. Pionit on munkin lempikukkia, ai että! Meidän hääpäivä (tänään) osuu pionien kukinta-aikaan. Samoin juhannuspojan syntymä, paitsi tänä kylmänä kesänä. Edellisissä synttärikuvissa möksän pionipenkki on rehottanut, tänä vuonna vasta ensimmäiset valkoiset availivat umppujaan. Sain sairaalaankin kolme vuotta sitten valtavan pioni- ja vuohenkellokimpun.

  Mun vieressä komeilee juuri yksi super-kerrottu, valkoinen, satunnaisesti punaraitainen rokokoo-hameen näköinen pioni vaasissa. Ei voi kuin rakastaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän hääpäivä on jo toukokuussa, mutta kukkakaupoissa sesonki on silloin (nyt en olekaan käynyt kurkkimassa, vieläkö pioneja myydään vai menikö se jo). Puutarhoissa pionit alkavat ainakin etelässä olemaan parhaimmillaan - tosin varjoisilla paikoilla vasta nupulla, ja sehän riippuu lajikkeestakin (mä aina välillä ajatusleikin, että mulla olisi oma puutarha, ja olen sinne suunnitellut laittavani sekaisin eri aikoihin kukkivia pioneja niin, että saisin nauttia kukinnasta mahdollisimman pitkään).

   Oisko se sun rokokoohame tämä Festiva Maxima: http://instagram.com/p/pvR1nAJlD5/

   Poista
 6. Kiitos kiitos! Tekee mieli heti lähteä reilun sadan kilometrin päähän katsomaan pioneita, kun löysin tänne Jonnan Kaaosta ja kukkamekkoja -blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt äkkiä sitten, että ehdit! Tuolla siirtolapuutarhassa tuntui olevan sellaisia viherpeukaloita, että pionit loistivat kilpaa keskenään. Edes kasvitieteellisessä puutarhassa en ole nähnyt niin upeita :)

   Ja kiva kun löysit! Tule uudestaankin :D

   Poista