lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kesä vei bloggaajan

Tai ei se nyt ihan pelkästään kesän syytä ole, ettei blogi päivity. Turnausväsymys olisi parempi selitys. Esikoinen lopetti päiväunien nukkumisen ja kuopus kiukuttelee yöllä hampaitaan. Minä olen lopen kyllästynyt arjen pyörittämiseen, kahden epäkiitollisen alle metrisen ruokkimiseen ja jälkien raivaamiseen. Tekemättä jää kaikki muukin, miksei siis blogikin.

Mutta nyt se vihdoin alkoi, miehen loma! Kaksi käsiparia, kaksi erotuomaria. Joku, joka vie lapset päiväksi Porvooseen ja jättää minut yksin kotiin.Ada kirjoitti yksinolon kaipuusta, siitä, miten ihanaa on toisinaan päästä ihan vaan ripustamaan pyykkejä narulle ilman, että joku roikkuu hameenhelmassa. Ja toisaalta siitä, miten erossa olo kuitenkin tuntuu haikealta, ja ikävä iskee jo alkuillasta. Tunne on tuttu minullekin.

Oman ajan tarpeesta puhutaan paljon, mutta minä olen miettinyt, että ihan yhtä paljon kaipaan vapautusta kotitöistä. En minä lapsista lomaa kaipaa, mutta melkein kaikesta muusta arkeen liittyvästä kyllä. Lasten kanssa on mukava viettää aikaa, kun voi keskittyä vain siihen. Pötkötellä lattialla kiipeilytelineenä, lukea kirjaa viidettä kertaa samana päivänä, ihmetellä metsässä joka ikistä vastaan tulevaa ötökkää, oksaa ja kivenmurikkaa.

Tylsää on kiirehtiä kaupasta ruuanlaittoon ja tiskejä laittamaan, pyykkiä pyörittämään ja sänkyjä petaamaan. Hokea leikkiin kyselijälle vastauksena: "äiti tulee kohta" ja "nyt en ehdi".

Me suunnittelemmekin lomalle maisemanvaihdosta jos toistakin. Toiveita on enemmän kuin aikaa, ja tikun ristiin paneminen varsinaisen lähdön eteen on vielä puolitiessä, mutta emmeköhän me jonnekin pääse. Karkuun arjesta, se on pääasia.

6 kommenttia:

 1. Ihan sama fiilis! Joskus haaveiltiin yhden kaverin kanssa kotiapulaisesta, joka tekisi jokaikisen kotityön ja itse voisi käyttää kaiken aikansa lasten kanssa bondailuun. Turnausväsymystä on mullakin ja ihan samanlaisia lomasuunnitelmia on täälläkin jo väsätty. Tsemppiä Saara ja ihanaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista tylsintä on, että kun mieltä painaa joka paikkaan yltävä sotku ja ainainen kokkaaminen, rupean purkamaan tympääntymistäni lapsiin. Joo uhmaikä vaikuttaa myös, mutta fakta on, että mä olen paljon pitkämielisempi kasvattaja rentoutuneena.

   Lomasta toivottavasti tulee ihana. Sain juuri varattua meille majoitukset ja suunniteltua ohjelman: kuvankauniita maisemia, jonkun muun tekemää ruokaa, keskiaikainen linna ja paloasemamuseo. Ja tänään puoliltapäivin kuumemittari näytti yli 39°C. Harmittaa vietävästi, mutta ei auta kuin perua varaukset. Kohta on varmasti toinenkin lapsi kipeä, ja parempi on sairastaa kotona.

   Poista
 2. Samat fiilikset. Koti on ihan hunningolla ja siivouspäivä on aina "huomenna". Tänään oli pakko rypistää, sen voimalla että hyvää säätä on luvattu vähäksi aikaa eteen päin, ei tullut huono omatunto sisällä olemisesta ja mies sai laatuaikaa kaksistaan lapsen kanssa. :) Välillä mietin, osaanko enää muuta kuin lapsen hoitamisen lisäksi siivota keittiönpöytää ja imuroida hiekkaa eteisen matolta. Meillä lomaa saa odottaa vielä elokuuhun, siihen saakka oon ottamatta paineita kodista, ehtii sitä myöhemminkin taas olla kaikki putsplank. Joskus viiden vuoden kuluttua ;)
  Ihanaa lomaa!
  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan päästy siihen, että mun sivoaminen on ihan yhtä tyhjän kanssa - lapset sotkee nopeammin kuin minä ennätän siivota. Mies yllättyi tänään kun mäntysuopa on loppu: "siis ootsä pessyt täällä lattioita?"

   Että ehkä meilläkin on putsplank joskus viiden vuoden päästä taas :)

   Poista
 3. No kyllä! Samaistuin heti tuohon kotityöjuttuun. Kuinka ne painavatkin toisinaan siellä takaraivossa kun voisi vaan pötkötellä ja viettää aikaa lasten kanssa. Joskus harvoin joku omakotitalokuume valtaa, mutta en vain jaksaisi. Kai se on jotain omien voimavarojen tunnistamista, koska jotenkin tuntuu että retuperällä olisi varmaan isomman kämpän piha tai muuten vaan se yleisilme (enkä ehkä kestäisi sitä koska olen vähän nipo mitä tulee siivoukseen :D).

  Ja ihanaa lomaa! Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä vielä ihana tulee, kunhan saadaan lapset terveeksi (mikä klassikko onkaan sairastuminen päivää ennen kesälomareissua!).

   Mä myös toisinaan haaveilen oikein isosta pihasta, kasvimaasta ja ryytitarhasta. Sitten muistutan itseäni siitä, etten halua viettää kesiäni murehtimalla siitä, mikä kaikki on puutarhassa rempallaan :)

   Poista