sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kesäretki Turkuun

Mekin kävimme Turussa! Lomamatka Ahvenanmaalle jäi ensi kesään sairastumisen sotkettua matkasuunnitelmat, mutta lähdimme sen sijaan parin yön reissulle Turkuun. Millan vinkeistä vaarin ottaneina meillä oli kovasti kiva reissu. Menkää tekin! Turku on kiva kesäkaupunki!


TURUN LINNA. Joku nohevampi olisi pakannut jonkinlaisen kantovälineen perheen kävelytaidotonta varten, mutta siinäpä hän kulki sylissäkin (miehen, ei minun). 2,5-vuotias suhtautui keskiaikaiseen linnaan kuin jännittävään temppurataan, ja linnaan tutustuminen olikin.. tuota.. melko vauhdikasta. Tiesittekö muuten, että kun niistä köysistä sujahtaa alle metrin mittainen toiselle puolelle, aiheutuu hälytys?


FORUM MARINUM. Laivoja. Loputtomasti ihmeteltävää ja tutkittavaa: "Mikä tämä on? Mitä tästä tapahtuu? Saako siihen koskea? Äiti minä haluaisin tuolla laivalla leikkiä?" Itse tykästyin Suomen Joutseneen ja Vesa-Matti Väärän valokuvanäyttelyyn "Vedenalainen Saaristomeri". Esikoinen piti sota-aluksista. Kuopus lähinnä nukkui. Mies piti uskoakseni ihan kaikesta.


SEIKKAILUPUISTO. Otin kuvan tuollaisista muoteista, joilla saa painaa vaikkapa t-paitoja. Että jos joku haluaa sellaista tehdä, me emme tehneet. Seikkailupuisto on oikeastaan todella iso leikkipuisto, jossa on paljon ilmaista puuhattavaa ja monipuolisesti myös ohjattua (maksullista) toimintaa kuten Kesäateljeen vaihtuvateemainen askartelu.


TURUN PÄÄKIRJASTO. Voi kateus. Lastenosasto, joka vain jatkuu ja jatkuu. Leikkinurkkaus ja lukukoloja. Lainausautomaatti joka nauraa jokaisen lainatun kirjan kohdalla. (On se vanha kirjastotalokin varmasti hyvä ja hieno, me lähinnä kävelimme sen läpi päästäksemme lastenosastolle.) Kirjaihminen, mene tänne.


RUOKA. Teoriassa olen sitä mieltä, että lasten kanssa voi mennä minne tahansa. Käytännössä olen huomannut, että helpottaa jos ravintolasta löytyy syöttötuoleja, leikki- ja piirrustusnurkka, mikro soseiden lämmittämistä varten ja vessasta potta. (Ja henkilökunnalta pitkämielisyyttä kaikkialle säntäilevää pikkuruokailijaa kohtaan). Näissä kävimme, näitä suosittelen:
 • Pizzarium. Hyvää pizzaa ostoskeskusmiljöössä.
 • Panini. Italialaishenkistä ruokaa ja ystävällinen palvelu
 • Design Hill Cafe. Taukopaikka noin 38 minuutin päästä Turusta. Vaatteisiin ja kodin piensisustukseen keskittyvä merkkituotemyymälä, jonka kätköistä löytyy myös viehättävä kahvila. Hyvät salaatit, erinomaista juustokakkua.
 • CaféArt. Hyvää kahvia (muusta en tiedä sillä otin kuppini mukaan).

Noin. Ei tule matkabloggaajaa minusta, kun en tämän enempää jaksa raportoida. Menkää ja kokekaa itse!

15 kommenttia:

 1. Mekin kävimme juuri Turussa, osittain samoissa paikoissa (Turun linna ja seikkailupuisto). Samalla reissulla käytiin myös Naantalissa Väskin saarella. Vielä jäi näkemättäkin paljon Turusta, joten ehkä ensi kesänä sinne uudelleen. Kiva kesäkaupunki, se on totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä kävittekin. Väskin saari kuulostaa kivalta, me voisimme ottaa sen ohjelmaan kun lapset ovat isompia. Mulle jäi samat fiilikset seikkailupuistosta, että maksulliset jutut olivat aika tyyriitä. Siellä oli sellaisia palloja vesialtaassa, joiden sisään mahtui yksi lapsi, joka maksoi 10 € / 10 minuuttia. Melko kallista.

   Poista
  2. Vesipallot on tosi kalliita jos maksavat noin! Mutta ne ovatkin jonkun yksityisen yrityksen toimintaa eivätkä Seikkailupuiston omia. Itse tykkään että ne omat jutut on tosi edullisia, esim teatteriliput yleensä 5€. T. Turkulainen

   Poista
  3. Joo vesipallot olivat yksityisen yrityksen, ja sijaitsivatkin siinä seikkailupuiston laidalla. Mutta ei se sitä muuta että hinta oli huima :)

   Meidän lapsille riitti ilmainen peuhattava, ja mun mielestä askarteluista ym. on ihan ymmärrettävää periä maksuja, kyllähän materiaalit ja ohjaajan työaikakin maksavat.

   Poista
 2. Voi mä rakastan Turkua! Mennään elokuun alussa sinne viikonlopuksi kuopuksen kummeja moikkaamaan. Ehdottomasti Turun linnaan tällä kertaa. Matkapostaukset kotimaasta on kivoja, tämäkin oli hyödyllinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän matkapostauksista, etenkin kun Millan jutun ansiosta löysin kivoja ravintoloita ja keksin mennä seikkailupuistoon ja kirjastoon. Ilman vinkkejä valitsen ravintolat summamutikassa sen mukaan mitä sattuu vastaan tulemaan, enkä olisi varmasti keksinyt mennä Pizzariumiin tai Paniniin, joista molemmista tykkäsin kovasti. CafeArt osui vastaan sattumalta, kun kahvinhimoissani etsin jokirannasta paikkaa, joka olisi auki, mutta se olikin ihan löytö tällaiselle kahvinystävälle.

   Turun linna oli tosi kiva, vaikka emme päässeetkään tutustumaan päälinnaan kuin vilaukselta. Rasavillillä oli niin paljon energiaa, että katsoimme parhaaksi lähteä kuluttamaan sitä toisaalle :)

   Poista
 3. Ah, Turku! Mä olen sinne matkaamassa tulevana viikonloppuna YKSIN!! Otan lomaa perheestä ja pakkaan mukaan kolme kirjaa, listaan ennakolta ravintolat joissa aion käydä ja olen suunnitellut lukevani yhden kirjan linnan puistossa, toisen joen varressa ja kolmannen junamatkojen aikana (kaiken varalta varasin hotellihuoneen jokinäköalalla, jos kuitenkin sataa koko ajan) :) Tulinkin juuri tänne katsomaan mikä se oli se pizzapaikka, mistä kirjoitit edellisessä postauksessa. Kivaa että teilläkin matka onnistui kuitenkin, vaikka erilaisena kuin alunperin oli tarkoitus!
  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooo ihana suunnitelma! Sateen sattuessa mene kirjan kanssa Café Artiin, ota ikkunapöytä ja siemaile kahvia samalla kun katselet lukemisen lomassa joelle :D Tai sitten menet sinne kauniiseen kirjastoon ja valitset sieltä jonkin ihanan sopen. Ihanaa omaa lomaa! Mitä meinaat lukea?

   Poista
  2. Kiitos! Hei joo, voihan sinne kirjastoon mennä vaan lukemaankin! Ja Cafe Artin kirjoitin jo ylös muistikirjaan :) Mukaan lähtee Nick Hornbyn Hyvät ihmiset, Nura Farahin Aavikon tyttäret ja Joanne Harrisin Persikoiden aikaan.
   -Anna

   Poista
 4. Mekin tultiin tänään Turusta ja linnasta! Kuulin myös jostain syystä, että linnan köysien kiskominen aiheuttaa hälytyksen. Ja ruokapaikoista teoriassa ja käytännössä olen samaa mieltä! Pian 4v on jo aivan mahtavaa ja mallikasta ruokaseuraa, pian 2v ei nyt just niinkään. Että jos juoksurata pöytien vieressä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juoksurata, kiipeilyseinä, trampoliini... Kirjat ja värikynä ei ihan riitä :D

   Oliko kivaa Turussa?

   Poista
  2. Voi että, oli! Kirjoitan myös jotain, jahka ehdin. Ja niinpä, ei ihan riitä, ei ;)

   Poista
 5. Tää oli just hyvä matkaraportti. Jaksoin lukea ihan loppuun asti! Lisää tällaisia kompakteja tekstejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tarkoita, että lisää tällaisia just sulta, vaan että kaikkien matkaraporttien pitäisi olla tällaisia. Mutten ehtinyt kirjoittaa ajatustani loppuun, kun lapsi kutsui vaativasti :D

   - Liina ja kultakalan keskittymiskyky

   Poista
  2. No hyvä :) Mä ajattelin, että tämä on sellainen postaus josta katsotaan vain kuvat, mutta että tekstikin.

   Poista