tiistai 29. heinäkuuta 2014

Mutsi lomailee

Matkablogista päivää!

Kävin Kööpenhaminassa. Ilman perhettä, hyvien ystävien kanssa. Oli nättiä, oli kuuma, oli hyviä smørrebrødejä, hauska Tivoli, mukava Lego-kauppa, tanskalaista muotoilua designmuseossa, hirmuinen ikävä lapsia ja piristävä aamulenkki pikkiriikkisten, keskiajalla rakennettujen järvien ympäri.

Nyhavn, pala kauneinta Kööpenhaminaa
Koska eihän Kööpenhaminassa voi käydä tervehtimättä Pientä merenneitoa

Kauniit ja maistuvat smørrebrødit tarjoili Almanak

Designmuseo on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka kaikille, jotka nauttivat kauniista esineistä

Uskalsin Tivolissa yhteen laitteeseen (se ei ollut tämä)

Lego-karkkikauppa
Aamulenkin maisemat. Lauantai-aamuna ennen seitsemään vastaan tuli enemmän edellisyön juhlijoita kuin muita lenkkeilijöitä.

Oli niin mukavaa, että tämän voimalla jaksaa taas läpi pitkän syksyn. Oli ikävä lapsia, mutta kuitenkin sellainen olo, että mieluummin minä matkalla olen kuin kotona (ja reissun kestäessä kaksi yötä ei ikävä ennättänyt kasvaa suuren suureksi). Kööpenhamina on viikonloppumatkan kokoinen kaupunki: riittävästi nähtävää, muttei niin paljoa, että tulisi paniikki ehtiikö kaiken. Aikaa jäi päiväunille, lukemiselle ja epämääräiselle hortoilullekin. Ruoka oli hyvää ja seura parasta.

Pakko suositella paitsi kaupunkia, myös konseptia. Ainakin tämä mutsi rentoutuu sillä, että saa välillä omaa aikaa enemmänkin kuin sen juoksulenkin tai kampaajalla käynnin verran. Onko teillä tapana matkustaa ilman perhettä (muutenkin kuin työmatkoilla)?

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan täydelliseltä :)! Kiitos matkaraportista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se oli! Ja heh, nämä mun matkaraportit vain lyhenevät, seuraavasta reissusta saanen puserrettua vain lauseentyngän :D

   Poista
 2. Kyllä se on justä näin! Sitä jaksaa olla niin paljon kivempi äiti kun saa silloin tällöin karata omille teilleen. Ja kyllä sitä latautuu ihan eri tavalla kun saa kivan päivän jälkeen rauhassa istua ravintolassa iltaa ja nukkua yönsä ilman tutin metsästystä, kuin sillä "lähden yksin ruokakauppaan" -retkellä. :D
  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Toivottavasti sullakin oli onnistunut loma Turussa :)

   Poista
  2. Oli! Ja se oli just niinkuin sanoit: Oli ikävä lapsia, mutta kuitenkin sellainen olo, että mieluummin minä matkalla olen kuin kotona. Parasta oli kuitenkin sen loman vaikutus arkeen, lapsen kiukkupäivän kun jaksaa ottaa taas vastaan ihan eri moodilla tyyliin "kiukuttaako kulta? no niin meitä kaikkia välillä" Vs. "(tähän ikävä äänensävy) nytrauhotusullaolemitäänhätää".
   -Anna

   Poista
  3. Mulla on ihan samanlainen vaikutus! Kun on itse saanut rentoutua ja olla itsensä kanssa, jaksaa kiukut ja uhman ottaa vastaan paljon kypsemmin. Väsyneenä sitä sitten reagoi välillä kuin uhmaikäinen itsekin :/

   Poista
 3. Voi miten mahtavaa! Mun varsinainen kesäloma näköjään livahti ohi ilman "omaa lomaa", mutta aion syksylle sellaisen itselleni järjestää, koska selvästi sellaista kaipaan.

  Ehkä Köpikseen, Turkukin kävisi hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun tule Helsinkiin! Tämäkin on ihana kaupunki, ja samalla voitais taas treffata :D

   Mutta jos loma tuntuu enemmän lomalta vaikkapa Köpiksessä, ymmärrän :) :) (etenkin jos lupaat käydä Almanakissa maistamassa smörrebrödejä)

   Poista
 4. Tähänkin piti sanoa että vau! Tuonne kun pääsisi kuvaamaan. Olen tässä jo pitkään leikitellyt ajatuksesta lähteä naisporukalla johonkin lyhyelle reissulle, tai vaikkapa yksin johonkin lähelle. Pitääpä laittaa toteutukseen kuhan aika antaa myöten. Tämä kuulosti ihanalta, Instassa jo ihastelin pitkään kuviasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä Ada mietin sua kaiken sen kauneuden keskellä, että takuulla kamerasi kanssa ihastuisit paikkaan :)

   Mä suosittelen lämpimästi vastaavaa reissua. Ja onhan Suomessakin söpöjä lomakohteita, jos et halua lentomatkan päähän.

   Poista