tiistai 23. joulukuuta 2014

Se tuli sittenkin!

Valkoinen joulu, nimittäin. Raahasin flunssasta väsyneet lapset kinosten yli tuplarattailla ihan vain jotta pääsin ikuistamaan lumisen maiseman tuoreeltaan. Isompi sai luvan kanssa maistella metsässä tuoretta lunta sillä aikaa kun pienempi nuhanenä huuteli rattaista "mennään, mennään". Kotiin palasi kolme punaposkea ja flunssapotilaiden valvottama lohikäärmemutsi jaksoi seuraavat pari tuntia laskea sataan taas ihan uudella tarmolla.

Nyt lapset nukkuvat ja mies on lahjanvientireissulla. Koti on hiljainen, minä olen tyyni. Pahin tauti tuntuu olevan takanapäin, ja pääsemme huomenna joulun viettoon. Pikkusiskoni liittyy seuraamme huomenna, isommalle soitin mannerten taakse piiitkän joulupuhelun. Isäni kävi lahjomassa lapset tänään, äitini lahjoo vuodenvaihteessa - aaton vietämme miehen perheen luona serkusparven touhuja ihastellen.

Minun panokseni joulupöytään on omenoita ja suolakurkkuja vaille pilkottu, ja jouluksi tekemäni toffee taisi jäädä tämän vuoden kokeiluksi. Maku on suussasulava, mutta pirulainen ei tahdo jähmettyä leikattavaksi (syömme sen sitten lusikalla).


En arvannut odottaneeni lumen tuloa näin paljon: taitaa olla valokuvausharrastukseni joka sai lähes pomppimaan riemusta nähdessäni eilisen tuiskun. Lempimaisemani muuttuivat lumipeitteessä ja joulukuun aamun hämyisessä valossa entistä taianomaisemmiksi. Huomenna yritän livahtaa kiireettömälle kävelylle kameran kanssa ilman kahta pikku apulaista.

Nyt on hyvä. Toivottavasti sinullakin.

Kaunista ja rauhallista joulua!

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Lumi on parasta! Käytiin sunnuntaina hakemassa kuusi metsästä, ja oli niin ihanaa tarpoa lumisessa metsässä ja hengittää raitista ilmaa, jollaista vain lumisateen jälkeen on tarjolla.

  Oikein hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on parasta! Onpa kiva, että sitä tuli tänne eteläänkin :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Kyllä, nyt on hyvä. Onnellista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellista joulua myös sinulle ja perheellesi!

   Poista