torstai 26. maaliskuuta 2015

Mukava mielenosoitus

Lauantaina vietetään taas maailmanlaajuista Earth Houria.

Myönnän, osallistun tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Ympäristöasiat ovat lähellä sydäntäni, mutta sähkölaitteiden sammuttaminen yhdeksi tunniksi on tuntunut mielestäni näpertelyltä. Liian pieneltä.

Kunnes keksin, mistä tässä on kyse. Earth Hour on mielenosoitus. Se on tapa kertoa päättäjille, naapureille, perheelle, kavereille, maailmalle, että minä haluan kestävämpää ilmastopolitiikkaa.

Minä en halua enemmän sähkönkulutusta, enemmän ydinvoimaloita, enemmän autoja, enemmän saasteita, enemmän tavaraa.

Haluan pysäyttää tämän hullunmyllyn, joka johtaa elämän tuhoutumiseen tällä pallolla. Jo nyt luonnon monimuotoisuus (tarkoittaa lajien määrää) on laskenut liki 30 prosenttia vuodesta 1970. Tiikereiden määrä on vähentynyt 97 % sadassa vuodessa. Suomen kaloista 12 on luokiteltu uhanalaiseksi. Mitä tapahtuu, kun ravintoketjusta katoaa kokonaan jokin sille arvokas laji? Mistä tiedämme, missä raja menee? Milloin olemme menneet liian pitkälle?

Kuinka kauan kuvittelemme, että voimme jatkaa tällä tavalla?

(c) Jeremiah Armstrong / WWF-Canada

Niinpä tulevana lauantaina kello 20:30 sammutan valot ja sytytän kynttilän. Teen sen hyvässä seurassa, hyvän ruuan ja juoman kera. Teen sen siksi, että haluan ottaa kantaa.

Maailman suurin kynttiläillallinen. Toivottavasti se huomataan. Osallistu sinäkin.

#earthour #sammutasome

8 kommenttia:

 1. Mukana ollaan :) Ostin jo tänään päivällistarpeet ja viiniä. Me ollaan osallistuttu jo useampana vuonna ja nimenomaan mielenosoituksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon välillä vähän hidas. Mielenosoituksena nimenomaan konsepti on hyvä. Lisäksi kynttilänvalossa illallistaminen on hauskaa :)

   Poista
 2. Odotamme tätä. Luultavasti kyllä bloggaan jälkijunassa. For the good cause!

  VastaaPoista
 3. Osallistuin kerran Earth Houriin niinkin perusteellisesti, että sähköt olivat poikki Earth Hour iltapäivästä aina seuraavaan maanantaihin! Olin nimittäin unohtanut maksaa sähkölaskun. Vaan olipahan tunnelmaa! Ja onneksi kyseisessä asunnossa kaasuhella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin aika paljon eilen sitä, miten oma elämäntapa on riippuvainen sähköstä. Kävin lämpimässä suihkussa, föönäsin hiukset, laitoin induktioliedellä ruokaa, jonka ainekset säilytin jääkaapissa. Että jos oikeasti pitäisi elää sähköttömästi, menisi sormi suuhun.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Harmi ettet päässyt! Nähdään pian jossain toisissa merkeissä, jookos!

   Poista