perjantai 29. toukokuuta 2015

Juoksujalkaa

Kevät on ihmisen parasta aikaa. Ainakin, mitä tulee juoksemiseen.

Kävin läpi talven (sikäli kun sairastamisiltani pääsin) lenkillä hampaat irvessä. Räntäsateessa, pakkasessa, loskassa. Uskottelin itselleni, että sää ei ole este.

Ja eihän se olekaan. Mutta kyllä se vaan on mukavampaa juosta lämpimässä, vihreässä ja linnunlaulussa.
Niin, olen päässyt takaisin juoksurytmiin. Lenkkejä kertyy viikossa kolme, pisin on ollut 17 kilometriä. Lisäksi teen viikossa vähintään yhden noin kymmenen kilometrin pyörälenkin, yllä olevissa maisemissa.

Viime sunnuntaina juoksin 16 000 muun kanssa Naisten Kympin (ja tapasin Elsa-Aalian - vitsi miten mukavaa saada blogille kasvot!). Juoksu kulki hyvin, tungosta oli läpi matkan, minä hyödynsin mäkisen reitin ohittelemalla ylämäissä, kun kevään ensimmäisellä lenkillä olijoilta vauhti hyytyi.

Maalissa olin kaikkeni antaneena, aika oli 1:05:30 eli nopein kympin lenkkini tänä vuonna. Vähän jäi kutkuttelemaan, josko osallistuisin toiseenkin kympin juoksuun tänä vuonna, ja yrittäisin alittaa maagisen tunnin rajan.

Ensi viikon lauantaina juoksen elämäni ensimmäisen puolimaratonin. Yritän hillitä orastavaa kunnianhimoani ja juosta lenkin rauhalliseen tahtiin. Ennätyksiä ehtii tehdä sitten myöhemmin, nyt on tärkeintä nauttia matkasta (ja päästä maaliin).


Puolimaratonin jälkeen juoksu saa jäädä tauolle hetkeksi. Ajattelin maata vähän aikaa sohvalla ja juoda vaikka kaljaa. Sen verran säntillistä on treenaamiseni ollut, että kaikesta juoksuhurmiosta huolimatta tarvitsen pienen tauon.

Sitten reilun viikon päästä.

8 kommenttia:

 1. Wau, mahtavaa. Kuulostaa ihanalta! 17 kilometriä kuulostaa ihan hullulta, mä juoksin viittä. Huh. Ihana lukea muiden juoksun hurmasta, kyllä mäkin taas kohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 17 kilometriä kuulostaa minustakin hullulta :D Mutta se antoi aika paljon itsevarmuutta siihen, että 21 kilometriäkin onnistuu.

   Poista
 2. Ihania kuvia ja hieno kympin aika! Täällä on havaittavissa samoja oireita. Ei millään viitsisi käydä kuntosalilla nyt kun luonto viheriöi ja aurinko paistaa...
  Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja oireita eli halua maata sohvalla bissen kanssa vai lähteä ulos kirmaamaan? :D

   Ulkona liikkuminen on kyllä parasta. Etenkin kesäisin.

   Poista
 3. No samat sanat kuin Uraäidillä - ihanat kuvat, komea aika.
  Iski hieman paineita, suuruudenhullu kirittäjäkaveri ylipuhui ilmoittautumaan alle 70 min-ryhmään Midnight Runiin... kerroinko jo, etten ole vieläkään juossut eläissäni täyttä kymppiä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha haa, kunnianhimoinen tavoite!

   Mutta kyllä sen pitäisi olla tehtävissä, onhan elokuun loppuun vielä aikaa. Katsot mallia vaikka täältä: http://kuntoplus.fi/treeni/treeniohjelmat/10-kilometrin-juoksuohjelma

   Poista
 4. Olipa tosiaan kiva tavata! Toivon sulle yhtä hyvää suoritusta puolikkaalle kuin kympilläkin. Harjoitus tosiaan tuottaa tulosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten ei tuota, sillä vuosi sitten juoksin kympin nopeampaa :)

   Mun vauhdilla ja treenimäärällä uskoisin, että puolimaraton pitäisi onnistua 2t30min ajassa. Katsotaan miten käy :)

   Poista