perjantai 17. heinäkuuta 2015

Ihana Ahvenanmaa

Lue suosikkibloggaajien parhaat vinkit Ahvenanmaalle!

Näe saaristomeri huippuinstagrammaajien silmin!

Nyt kävi niin, että tulin vieneeksi perheeni varsinaiselle some-matkalle.

Ihastuin viime kesänä Vaimomatskuu-blogin Juulian upeisiin Ahvenanmaan-kuvauksiin, ja päätin, että tuonne mekin lähdemme. Viime kesäksi suunniteltu reissu peruuntui esikoisen sairastuttua matkapäivän aattona - tänä kesänä matkamme onnistui, ja voi, miten ihanaa meillä oli!

Kunnon matkiapinana kävimme kaikissa reittimme varrelle osuneissa ravintoloissa, joita Vaimomatskuu-Juulia suositteli: Smakbyn, Bagarstugan ja Pub Niska. Ruoka, miljöö ja tarjoilun ystävällisyys olivat kaikissa juuri niin hyviä kuin Juulia blogissaan kuvasi!

Matkalta instagrammatessani huomasin erään toisenkin bloggaajan olevan kanssamme samalla retkellä - ja vieläpä täysin samoissa paikoissa! Isyyspakkaus-blogista voit lukea täsmällisemmät kuvaukset mm. maailman ihanimmasta majatalosta, Kvarnbo Gästhemistä, kauniista Kastelholman linnasta ja Stallhagenin panimoravintolasta.

(Kyllä muuten huomaa, että minussa ei ole ruokabloggaajan ainesta. Siinä missä Juulia ja Tommi täyttävät bloginsa superkauniilla ruokakuvilla, minä keskityin ravintolassa... tuota... syömään annokseni.)


Ahvenanmaan pääsaarelta jatkoimme matkaa autolautalla Kökarin saarelle, jonka kaunis saaristolaisluonto onnistui hurmaamaan meidät sadesäästä huolimatta. Kökarin vierailijoiden kannattaa poiketa ainakin Pyhän Annan kirkolla, ja suloisella omenatilalla Peders Aplagårdissa. Söimme Peders Aplagårdissa erinomaisen lounaan, mainion Ahvenanmaan pannukakun, ja ostimme kotiinviemisiksi kenties maailman parasta omenahilloa. Lämmin suositus!

Ahvenan- ja saaristomeren rujoa kauneutta voi ihailla tämän tekstin kuvien lisäksi myös Instagramista tunnuksella #visitarchipelago. Sattui nimittäin niin, että meidän kanssamme saaristossa pörräsi parisenkymmentä Visit Finlandin vieraana ollutta - minua huikeasti lahjakkaampaa - instagrammaajaa. Jos et heidän kuvistaan saa kipinää lähteä samalle reissulle, niin et mistään.

Mitä sinä olet tehnyt tänä kesänä?

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia - ihan mahanpohjasta ottaa...! Olen jo jonkin aikaa haaveillut, että vuokraisimme mökin Ahvenanmaalta joku kesä. Nämä kuvat eivät ainakaan vähentäneet kuumetta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Mökin vuokraus ei kuulosta sekään ollenkaan pöllömmältä suunnitelmalta. Itsekin haluaisin vielä palata noihin maisemiin, nyt tuntuu, että paljon jäi näkemättä. Ehkä sitten, kun lapset ovat vähän isompia, teemme pidemmän fillariretken Ahvenanmaalta Rengasreittiä pitkin Turkuun.

   Poista
 2. Mulla ei vielä Ahvenanmaa-kuumetta ole. Pitää käydä siis instagramissa ja selvittää tarttuuko kuume. Me vietimme reilut kaksi viikkoa Espanjassa. Instagramista löytyy kuvia tunnuksella #kiljusetespanjassa. Muuten ollaan oltu lasten kanssa kotona ja mies on ollut töissä. Vielä olisi miehellä pieni lomapätkä jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin olemme parhaillaan ihan kotosalla. Lasten kanssa on ihan kiva olla sellaistakin loma-aikaa, että tehdään vaan niitä tavallisia arjen juttuja. Sekin on tietysti nyt kesällä juhlaa, kun me vanhemmat saamme olla töistä kotona molemmat.

   Poista
 3. Käytiin muutama vuosi sitten roadtripillä Ahvenanmaalla, ja oli kyllä mainio reissu! Telttailtiin Eckerössä, tutkittiin Kastelholma kellarista vinttiin ja kuljeskeltiin Maarianhaminassa vailla suunnitelmia. Ajokilometrejä kertyi Oulusta käsin jokunen, mutta mitäpä siitä, Ruotsin kautta kotiin ajellessa nähtiin myös hienoja maisemia ja Tukholman aamuruuhka. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi kivalta reissulta! Ehkä mä lisään siihen mun fillariretkisuunnitelmaan aloituksen Tukholmasta, sekin olisi kiva paikka käydä lasten kanssa :)

   Poista