tiistai 13. lokakuuta 2015

23 vaatetta, 21 yhdistelmää

Kun aloittelin vaatekaappini raivausta kohta kaksi vuotta takaperin, ajatuksena oli käydä läpi jokainen vaatekappale ja miettiä niistä asukokonaisuuksia.

No se homma sitten jäi, kun vaatekaappi oli pullollaan ties mitä tauhkaa, jota en suurta osaa halunnut edes pukea päälleni, saati yhdistellä kokonaisuudeksi.

Vasta kun olin saanut karsittua vaatekaapin sisällöstä pois kaikki sellaiset vaatteet, jotka eivät sopineet minulle tai minkään muun omistamani kanssa, yritin uudelleen tätä asukokonaisuuksien miettimishommaa. Ja kas, kun vaatteita oli vähemmän, se sujui kuin itsestään!

Koska moni P333-projektia harkitseva pohtii (kuten minäkin aikoinaan), riittääkö 33 vaatetta monipuoliseen ja vaihtelevaan pukeutumiseen, vai päätyykö sitten kulkemaan samoissa kuteissa päivästä toiseen, päätin vilauttaa teille syksyn asukokonaisuuteni.

Mihinkään outfit of today -kuvakavalkadiin en sentään ryhdy, vaan askartelin täällä jo nähdystä syksyn P333-kollaasista ne yhdistelmät, joita olen syksyllä päälläni pitänyt. Nythän sää alkaa kääntyä jo talveksi, ja olenkin ottanut pukeutumiseeni enemmän villaa ja vähemmän hihattomia toppeja, mutta eipä tämän tarvitse ihan ajantasaista olla, saatte varmasti idean näistäkin.

Asukokonaisuudet 1-4

5-8

9-11

12-17

18-21
Ihan hyödyllinen harjoitus muuten tämäkin, miettiä asukokonaisuuksia pöydän ääressä. Tässä huomaa selkeästi ainakin sen, mitkä vaatteet on helppo yhdistää moniin eri kokonaisuuksiin, ja mitkä jäävät huonon yhdisteltävyyden takia vähälle käytölle.

Minulla esimerkiksi yllä näkyvä keltainen hame on vaate, jota en osaa pukea kuin tietyn mustan neuleen ja saappaiden kanssa. Siksi se näkyy vain yhdessä yhdistelmässä ja hametta tuleekin käytettyä melko harvoin, vaikka se on yksi lempivaatteistani.

Ja tässä vielä muistutuksena kaikki syksyn vaatteet (ja tarkoille lukijoille, jotka ihmettelevät otsikon lukua 23 (että miksei se ole 33) vastaan: laskin tällä kertaa omavaltaisesti mukaan vain sisä- tai päällysvaatteet, en kenkiä tai asusteita):


Mitäs sanotte? Itse olen aika tyytyväinen nykyvaatteitteni yhdisteltävyyteen, koska tiedän matkan tähän olleen pitkä.

Onkohan lukijoissa muita P333:n harrastajia? Olisi kiva kuulla kokemuksia. Tai löytyykö teitä, jotka vielä mietitte leikkiin ryhtymistä: innostikohan esimerkkini yrittämään?

8 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus, itse elän elämäni toista P333 kautta. On helppoa (ja toisaalta ei yhtään!) kun ei ole hirveästi valinnanvaraa sen suhteen mitä päälleen pukee. Ja tällainen vaateleikki auttaa mielestäni myös selkiyttämään omaa tyyliä ja sitä, mitä oikeasti käyttää ja mitä kuvitelmissaan käyttää. (Itse olen mielikuvissani mekkotäti, mutta oikeasti käytän farkkuja.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auttaa! Itse hahmotan yhdisteltävyyden jopa paremmin näin kuin peilin edessä. Toki olen asukokonaisuuksia peilinkin edessä mallaillut, mutta nyt koitin jälkikäteen miettiä, mitä on oikeasti tullut käytettyä ja mitä ei.

   Vieläkään mulla ei ihan kaikki vaatteet toimi yhteen toistensa kanssa, mutta tosi lähellä sitä ollaan!

   Poista
 2. Äh, joka kerta kun luen tästä aiheesta haluan enemmän ja enemmän toteuttaa tämän omallekin kaapille. Minäkin käytän paljon tummia alaosia ja vaaleita yläosia yhdistettynä johonkin neutraaliin neuletakkiin. Bleisereita en osaa pitää arkena.

  Tuo keltainen hame näyttää kuvissa kovin upealle, eikös se kävisi myös mustan bleiserin tai tuon valko-mustatäpläisen paidan pariksi. Miksei raitapaidankin :) Se ansaitsisi ehdottomasti useamman mahdollisuuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna mennä vaan! Aloittaa voi myös pikkuhiljaa, kerralla ei kuitenkaan tule valmista :)

   Keltainen hameeni on upea myös luonnossa, ja oikeutetusti lempivaate. Laitan sen päälle tilanteisiin, jossa tarvitsen ripauksen lisää itseluottamusta :)

   Mustan bleiserin kanssa hame varmaan toimisi, jos minulla olisi sopiva musta toppi. Se puolestaan voisi olla järkiostos, jos sen avulla keltainen hameeni pääsisi useammin ulos kaapista. Edellyttäen tietysti, että toppi sopisi myös muiden alaosien kanssa.

   Poista
 3. Minä tein syksyksi jos en virallista 333 vaatekaappia, niin vähän sinne päin. Mietin valmiiksi asukokonaisuuksia, joitain myös kirjailin ylös. En usko että pystyisin hyvin tiukasti menemään kolmea kuukautta tietyillä vaatteilla. Toki järkeä saa varmasti käyttää, mutta tällaisena sääntönipottajana häiritsee jo etukäteen ajatus säännöistä poikkeamisesta :D nytkin toimiston ilmastointia säädettiin ja jouduin kaivamaan paksut villapaidat esiin. Mutta tämä sinne päin -ajattelu on jo hyvin valaisevaa.

  Olen yrittänyt viime viikkoina etsiä sitä kaapista puuttuvaa housupukua, huonolla menestyksellä. Muutaman kuukauden annan vielä aikaa, sen jälkeen pitänee alkaa harkitsemaan teettämistä. Etsintälistalle pääsi myös siisti ja mukava neule- tms mekko, jonka etsintä tuntuu yhtä epätoivoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P333:n hienous on juuri siinä, että säännöt ovat hyvin joustavat! Tämän on tarkoitus olla hauska ja hyödyllinen harjoitus, ja heti, jos alkaa tuntua siltä, että P333 hankaloittaa tai kahlitsee elämää (tai pukeutumista), on se merkki siitä, että pitää höllätä vähän.

   Itse esim. jätän aina korut laskematta, enkä stressaa siitä jos lisäilen tai poistan jotain vaatteita kesken kauden. Kauden vaihdot ovat minulla varsin joustavia, ja siirryn hiljalleen syksystä kohti talvea ja talvesta kohti kevättä. Suomen oloissa muu tuntuisi älyttömältä, kun välivuodenaikoina voi sää vaihdella yksittäisten päivienkin välillä todella paljon.

   Sinne päin on siis minunkin filosofiani, ja olen kokenut sen jo tuoneen todella paljon oppia omaan pukeutumiseen ja vaatehankintoihin.

   Siisti ja mukava neulemekko on minunkin etsintälistallani, ja ihan samat epätoivoiset fiilikset! Mekot, joita olen sovittenut ovat joko makkarankuoria tai säkkejä - mistä löytyisi välimalli? :)

   Poista
  2. Mekoista; oletko kokeillut makkarankuoresta seuraavaa kokoa? Mä ostan usein yhkä kokoa isomman, kuin alunperin kuvittelen mulle sopivan. Koska juuri tuo makkarankuoriefekti. Ompelija voi lyhentää hihat tai helman, jos muuten on sopiva.

   Poista
  3. Nerokasta Jenni. En tajua, miksi en ole kokeillut. Kiitos vinkistä :)

   Poista