torstai 24. maaliskuuta 2016

Juha Sipilä, miksi olet hiljaa?

Arvoisa herra pääministeri,

Olen seurannut sinua viime päivinä tarkkaan. Olen odottanut www-sivusi, Facebook- ja Twitter-profiilisi äärellä, että otat kantaa aiheeseen, joka parhaillaan repii kotimaatamme rajusti kahtia.

Sinä olet hiljaa. Web-sivusi viimeisin kirjoitus käsittelee traktorimarssia. Twitterissä otat osaa Brysselissä läheisensä menettäneiden suruun. Facebookissa mainostat viime viikonlopun yleisötilaisuuksiasi.

Ymmärrän, Suomen pääministerinä olet kiireinen mies.

Hetkinen, enpäs ymmärräkään. Mikä voisi olla asialistallasi tärkeämpi asia, kuin rasismin räjähdysmäinen nousu Suomessa? Totta kai tuottavuusloikat ja sote-uudistuksetkin pitää hoitaa, mutta samaan aikaan maamme on luisumassa vihan ja pelon tyranniaan - kai pääministerillä on sananen sanottavana siitäkin?

Maanantaina 11-vuotias Valtteri kertoi, että häntä haukutaan kakaksi ja kakan väriseksi. Valtteria ei aina oteta bussin kyytiin, koska hän on väärän värinen. Valtteri vetosi meihin aikuisiin, että emme katso hiljaa vieressä ja anna tämän tapahtua.

Juha Sipilä, olisiko jo aika lopettaa rasismin hiljainen hyväksyntä? Olisiko jo aika sanoa Valtterille, että sinä et ole vääränlainen, vaan sinua kiusaavat ihmiset ovat? Pääministeri Sipilä, sinä olet yksi Suomen vaikutusvaltaisimmista aikuisista - millaista esimerkkiä sinä aiot näyttää maamme Valttereille?

Hiljaisuutesi kertoo, että lapsen nimittely kakaksi on ihan ookoo.

Juha Sipilä, haluatko todella jäädä historiaan pääministerinä, joka katsoi hiljaa sivusta, kun rasismi Suomessa kasvoi?

Juha Sipilä, pyydän: laita jo nyrkki pöytään! Lopetetaan tämä, kun vielä voimme. Laitetaan Suomi yhdessä kuntoon. Niinhän sinä lupasit.

Kuva Juha Sipilän verkkosivuilta

8 kommenttia:

 1. Myös siksi, että hallituksen tilanne on niin horjuva ja epävarma, ettei sitä voi yhtään ylimääräistä horjuttaa. Persujen vuoksi pitää olla hyshys rasismista ja muusta maahanmuuttoon liittyvästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta onko hallituksen pystyssä pysyminen sen uhrauksen arvoista, että menetämme ihmisyytemme?

   Johtajuutta on se, että nousee puolustamaan sitä, mikä on tärkeää, vaikka siitä seuraisikin eripuraa.

   Meillä on rohkeampi ketsuppifirma kuin hallitus. Se ei kerro kovin hyvää hallituksestamme.

   Poista
 2. Tää julkaistiin viikon alkupuolella, ja toi mulle henkistä helpotusta. <3

  http://nyt.fi/a1458530393281
  https://www.youtube.com/watch?v=lGd7kBqqhxQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän on valtavasti upeita, rohkeita yksilöitä, jotka tekevät joka päivä rasismin vastaisia tekoja. Se on mahtavaa.

   Mutta se ei riitä. Maamme johtajien on aivan välttämätöntä osoittaa omilla sanoillaan ja teoillaan, että nyt riittää. Heidän hiljaisuutensa on voimakkaampaa kuin meidän huutomme. Toistaiseksi - ehkä meidän täytyy huutaa kovempaa? Kirjoita sinäkin Sipilälle?

   Poista
 3. Mulla on herännyt epäilys, että hiljaisuuden takana on muutakin kuin epämääräistä selkärangattomuutta. Koska ketäs se palvelee, jos ne joilla menee huonosti keskittyy potkimaan niitä joilla menee vielä huonommin? Ainakaan ne ei silloin ole potkimassa niitä, jotka voisi oikeasti vaikuttaa siihen miten hyvin tai huonosti kenelläkin maassa menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voi olla. Toivottavasti kuitenkin kyse on vain epämääräisestä selkärangattomuudesta. Koska se olisi vain raukkamaisuutta, ei suoranaista pahuutta.

   Vaikka ei raukkamaisuuskaan sellainen piirre ole, jota maamme johtajille toivoisin.

   Arvaa, onko pääministerin kansliasta kuulunut pihaustakaan viestiini liittyen?

   Poista
  2. Vaihtoehdot on tosiaan melkoisen masentavat: ovatko johtajamme vain raukkamaisia vai pahoja?
   Arvaan: ei ole. Mutta eikö edes mitään sellaista faneille tarkoitettua "kiitos viestistäsi! pääministeri ilahtuu paljon kaikista yhteydenotoista, mutta ei valitettavasti pysty vastaamaan henkilökohtaisesti kaikille kansalaisille"?

   Poista
  3. Ei edes sellaista! Vaikka ihan tietoisesti liitin jakeluun myös eduskunta-avustajan ja poliittisen erityisavustajan, jospa he eivät olisi aivan niin kiireisiä.

   Plääh.

   Poista