torstai 1. elokuuta 2013

Miten maailma makaa

Niillä main kun sinä synnyit:

Suomen presidentti on kokoomuksen Sauli Niinistö. Hallitusta johtaa Jyrki Katainen (kok), aisaparinaan valtionvarainministeri Jutta Urpilainen (sdp). Monipuoluehallitus on pätevästi osoittanut olevansa kykenemätön tekemään päätöksiä: kuntauudistus takkuaa, sosiaali- ja terveysuudistus kenties vielä enemmän. Kirkollisasioista vastaava sisäministeri Päivi Räsänen (kd) keskittyy lähinnä lausunnoillaan houkuttelemaan ihmisiä eroamaan kirkosta ja niittämään kansainvälistä mainetta vertaamalla aborttia teurastukseen.

Suomeen halutaan tasa-arvoista avioliittolakia, mutta se ei tule tällä hallitusaudella menemään läpi, koska se ei ole hallitusohjelmassa, johon hallitus on päättänyt hirttäytyä. Ensimmäiset kansalaisaloitteet on käsitelty eduskunnasta, antaen lähinnä esimerkin siitä, että kansalaisaloitteiden merkitys on pienen pieni. Alkoholista keskustellaan edelleen kieltolakimentaliteetilla.

Britanniassa syntyy kruununperillinen, jota odotellessa media valvoo St. Maryn sairaalan ovia viikkokaupalla keksien uutisia ei mistään. Egyptissä mellakoidaan, Espanjassa ja Sveitsissä törmäillään junilla tuhoisin seurauksin, Kimi ajaa formulaa, Jokerit myytiin venäläisille ja amerikkalaiset vakoilevat internetiä.Sinun mikrokosmoksesi on 73 neliön kerrostalokolmio Helsingissä spårakiskojen varrella. Oikein mukava koti, on hissi jonne kärryt nipin napin mahtuvat, on paahteinen parveke päiväunille (sitten syksymmällä), on oma huone jaettavaksi esikoisen kanssa (sitten joskus), on pikkuinen kylppäri ja keittiö, josta pääsee juoksemaan ympyrää olohuoneeseen (esikoisen lempipuuhaa, muuten).

On vähän kalkkikset vanhemmat, jotka edelleen lukevat lehtensä paperilta, eivät omista iPadia tai podia tai phonea. Ilmaisia televisiokanavia on monta (pakollinen "silloin kun minä olin lapsi" -lisäys tähän: minun lapsuudessano televisiokanavia oli kaksi, eikä päiväsaikaan tullut muuta kuin virityskuvaa), mutta sieltä ei tule kuin tosi-tv:tä ja vanhojen roskaleffojen sadansia uusintoja. Vanhempasi ovat televisionkin suhteen kalkkiksia ja katsovat valtaosin ohjelmansa ohjelmavirrasta. Jos oikein villiksi heittäytyvät, tallentavat digiboksille katsoakseen seuraavana päivänä. Internetistä meillä on katsottu telkkaria ehkä kerran.

On äiti, joka vasta opettelee olemaan kahden lapsen kanssa ja isi, joka kohta palaa töihin isyysvapaaltaan. On ihana esikoinen, joka paijaa päätä ja tutkii pieniä varpaitasi. On tätiä, setää, mummia, mummoa, vaaria, ukkia ja serkkuja neljä kappaletta. On isin ja äidin kavereita ja heidän lapsiaan, jotka hekin tykkäävät kovasti sinusta.

On kaiken kaikkiaan ihan kiva elämä.

1 kommentti: