maanantai 25. elokuuta 2014

Pomppu Pomppunen

Olipa kerran pieni poika nimeltään Pomppu Pomppunen.

Pomppu Pomppunen oli hurjan taitava monessa asiassa. Hän osasi juosta, potkia palloa, kiipeillä, piirtää, leikkiä autokilpailua, ja vaikka mitä muuta. Aivan erityisen hyvä Pomppu Pomppunen oli pomppimaan.

Pomppu Pomppunen tykkäsi pomppia pihalla, leikkipuistossa, nurmikolla ja rannalla. Kotonakin Pomppu Pomppunen halusi pomppia, hän pomppi sängyllä ja hän pomppi sohvalla. Kun äiti kutsui Pomppu Pomppusen syömään, Pomppu pomppi koko matkan ruokapöytään.Eräänä päivänä Pomppu Pomppunen oli rannalla harjoittelemassa pomppimista. Eräs sammakko katseli tovin hänen touhujaan ja sanoi: "Sinäpä olet taitava pomppija. Meidän pitäisi pitää pomppukilpailu."

Ja niin Pomppu ja sammakko ryhtyivät kilpasille. Ensin he pomppivat niin korkealle, että heidän sormensa melkein hipoivat pilven reunaa. Sitten he pomppivat pituutta niin pitkälle, että päätyivät melkein maailman ääriin. Viimeiseksi he pomppivat poing poing poing niin nopeasti kuin pystyivät.

Pomppu ja sammakko olivat yhtä hyviä kaikissa pompuissa. Tuli tasapeli. Siinä toisiaan hyvästä suorituksesta onnitellessaan sammakko sanoi Pompulle: "Vau, sinä olet tosi hyvä pomppimaan! Meistä pitäisi tulla ystävykset, niin että voisimme joka päivä pomppia yhdessä. Ja sinä voisit tulla minun luokseni kylään ja saisit leikkiä kaikilla minun leluillani". Pompun mielestä se oli tosi hyvä idea.

Siitä päivästä lähtien Pomppu Pomppunen ja sammakko ovat olleet parhaat kaverukset ja pomppineet yhdessä joka päivä.

Sen pituinen se.

**

Äiti kerro uudestaan Pomppu Pomppunen!
No yhden kerran vielä. Sitten nukkumaan.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hi hii :) Pomppuhan on tietysti kokonaan oman mielikuvitukseni tuotetta :D

   Poista
 2. Aivan superihana oma satu :))!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat sadut ovat kivoja :) Piti tämä kirjoittaa itselle muistiin ylös, jos vaikka kertomiseen tulee tauko (toistaiseksi Pomppu on kerrottu joka ilta iltasatujen jälkeen, joten ihan hyvin se pysyy muistissa).

   Poista