torstai 1. tammikuuta 2015

Lupauksia

Uusi vuosi, uudet kujeet?

En ole juurikaan harrastanut uudenvuodenlupauksia, koska mielestäni elämäntapamuutoksia tai muita hyviä päätöksiä voi tehdä pitkin vuotta. Miksi odottaa vuodenvaihdetta, vaikka se symbolinen uuden alku onkin?

Nyt ajattelin kuitenkin lopettaa nihkeilyni, ja verhota päässä muhivat päätöksenalut ja suunnitelmat lupausten kaapuun.


Täältä siis pesee! Tänä vuonna:
 • Juoksen puolimaratonin. Ja Naisten kympin. Sitä ennen hoidan keskivartalon lihakseni kuntoon, jotta juokseminen ylipäätään on mahdollista.
 • Heitän hyvästit kotiäidin arjelle ja palaan töihin. Ja hankin uuden työpaikan.
 • Öljyän keittiön puutasot ainakin kerran.
 • En aio olla päivääkään raskaana tai imettää. Ensimmäistä kertaa sitten 2010.
 • En aloita yhtään uutta harrastusta. Sen sijaan yritän olla lopettamatta nykyisiä.
 • Opettelen tekemään kermaviilikastikkeen ilman kaupan valmiita maustepusseja.
 • Käytän korjausompelijan palveluita.

Sen lisäksi:
 • Aion olla itselleni armollinen elämän heitellessä mahdollisia vastapalloja. Maailma ei kaadu, jos jokin yllämainituista jää tekemättä.
 • Keskityn asioihin, jotka tuottavat onnea ja hyvää mieltä. Kaikkeen en tänäkään vuonna pysty, joten priorisointitreenit jatkuvat.

Toivotaan-toivotaan listalle tekisi mieli listata vaikka mitä, kuten:
 • Kirjoitan entistä parempaa blogia entistä useammin.
 • Yritän opetella hyödyntämään ruuanlaitossa nykyistä enemmän satokauden kasviksia. Sen muistaen, että minä olen vastuussa perheen arkiruokinnasta enää joitain hassuja viikkoja.
 • Nukun enemmän.
 • Kuvaan ja luen paljon.
 • Katson enemmän kuin yhden elokuvan. Eikä se ole lastenelokuva.

... mutta nämä taitavat olla ensimmäisinä listalla, jos jostain täytyy karsia. Omat yöuneni eivät sitten esikoisen syntymän ole olleet (vain) omista valinnoista kiinni, ja kun listalla on myös töihinpaluu, jäävät päivänvalon aikaan tehdyt valokuvausretket pakostakin vähemmälle. Oh well, katsotaan ja toivotaan hyvää tuuria mm. sairastamisrintamalla - ja joustavuutta ja lehmän hermoja tuurin ollessa juuri päinvastainen.

Niin ja sitten vielä jotain henkistä kasvua:
Yritän tänäkin vuonna jaksaa keskittyä enemmän, olla läsnä useammin, tiuskia vähemmän, huutaa harvemmin. Ottaa syliin aina kun tarvitsee. Halata, paijata, suukotella. Sanoa kiitos ja ole hyvä. Sanoittaa tunteita, myös omiani.

Noin. Olihan tuossa. Miltä sinun vuotesi näyttää?

10 kommenttia:

 1. Upeita, isoja ja pieniä lupauksia, paljon onnea niiden toteuttamiseen! Kiitos mainiosta blogista. Toivottavasti raportoit täällä lupausten toteuttamisesta? Minäkin kirjasin omat lupaukseni blogiini. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi alkaneelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Varmasti raportoin, ehkä jo ennen ensi vuotta :)

   Ihanaa tätä vuotta myös sinulle ja perheellesi!

   Poista
 2. Hieno lista! Mä osaan tehdä tosi hyvän (ja niin helpon, että voiko sitä osaamiseksi edes kehua) kermaviilikastikkeen. Sen voit ainakin varmuudella vetää yli.
  Sä olit inspiroimassa yhtä mun uudenvuodenlupaustani, kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, ohje kehiin!

   Ja huomasin, onpa kivaa! Kirjoitathan kokemuksia blogiin? On aina kiva tietää, millaisia mietteitä nämä herättää muissa.

   Poista
 3. Hienoja lupauksia. Autan yhdessä: Janssonin kalakastike, kermaviili, 1 tl curryjauhetta, 1 tl sokeria :-).
  Heidi

  VastaaPoista
 4. Mulla on ihan mieletön lupaus-vaihe menossa! Kaipaisin tähän flow-tilaani vielä pari selfhelp-opusta, koska nyt tuntuu että tässä on kehitteillä parempi minä! Ja lupasin myös, että ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008 en ole raskaana - imetetään nyt vielä hetki kuitenkin. :D
  Ja lupaan nähdä sut tänä vuonna! Viinilasin äärellä, toivon mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi vuosi on ihmeellistä aikaa! Ei vaan, pidemmän ajan juttujahan nämä on, joskus vain lähtee. Ja hei: mäkään en ole koskaan ollut mikään himoliikkuja, ja tässä mä nyt uhkun ja puhkun puolimaratonille :)

   Tykkään sun vikasta lupauksesta. Milloin nähdään?

   Poista
 5. Löysin tämän blogisi vasta ja jäin heti koukkuun. Omat lupaukset tai tavoitteet kirjoitin itselleni päiväkirjamaisesti käsin ylös. Tiedän, että omalla kohdalla sitä tulee helpommin selattua kuin vanhoja blogimerkintöjä. Jospa ne pysyisivät mielessäkin. Vaikka juuri lupaukset eivät tänä vuonna inspiroikaan (tietystä syystä, että ollaan raskaana ja toivottavasti imetetäänkin) niin luin monta muuta inspiroivaa juttua. Ja tulen palaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos Johanna! Onnea tulevan perheenlisäyksen johdosta!

   Poista